Medemblik – Twisk

Een mooie nazomerdag met prachtige hollandse wolkenluchten maakte deze wandeling bijzonder. Je loopt vanuit Medemblik via Opperdoes naar Twisk en terug. In Opperdoes en Twisk kom je door prachtige straatjes en zie je mooie boerderijen. Alvorens dat moois te kunnen bewonderen loop je via het industrieterrein van Medemblik en via boertig gebied, koolvelden, aardappelvelden (Opperdoezer rondjes)enz. blauw huis Twisk

De oude spoorlijn Medemblik – Hoorn waar de museumspoortrein over gaat , passeer je enkele keren. Je komt dan ook langs drie stations, Medemblik, Twisk en Opperdoes. perron

Nostalgische herinneringen kwamen boven uit de tijd dat mijn vader stationsbeambte was. In station Twisk (uit 1929) hangt zelfs nog dezelfde geur die ik mij kan herinneren van vroeger. Wij hielden mijn vader wel eens gezelschap op zondagmiddag. We speelden dan in de wachtkamer en bij de loketten en keken toe hoe mijn vader de slagbomen dichtdraaide nadat hij allerlei seinen en belgerinkel had verwerkt.loket

Een gedachte over “Medemblik – Twisk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s