Bijnamen

Wat is Volendam toch een apart dorp. Ik wist dat zowat iedereen daar een bijnaam heeft. Op het bejaardenhuis waar ik tegenwoordig geregeld op bezoek ga zag ik een plaquette met alleen maar bijnamen. Dat vind je alleen in Volendam!p1010083 p1010084

2 gedachtes over “Bijnamen

  1. De Volendammers zelf heten in de regio “Platpoten” zoals de Edammers “Kaaskoppen” de Markers “Beren” de Monnickendammers “Troeters” en de Amsterdammers “Stoepenschijters” genoemd worden, ik denk dat dit een leuke aanvulling geeft op deze unieke verzameling bijnamen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s