Bijnamen

Wat is Volendam toch een apart dorp. Ik wist dat zowat iedereen daar een bijnaam heeft. Op het bejaardenhuis waar ik tegenwoordig geregeld op bezoek ga zag ik een plaquette met alleen maar bijnamen. Dat vind je alleen in Volendam!p1010083 p1010084

4 gedachtes over “Bijnamen

 1. De Volendammers zelf heten in de regio “Platpoten” zoals de Edammers “Kaaskoppen” de Markers “Beren” de Monnickendammers “Troeters” en de Amsterdammers “Stoepenschijters” genoemd worden, ik denk dat dit een leuke aanvulling geeft op deze unieke verzameling bijnamen

  Like

  1. Klopt, zo ken ik ze ook, als oud troeter.
   Zoon van Leendert Betlem en Gre Kramer. Mijn oma, moerskant was Aaltje Kramer, geboren van Althena.
   Hermanus Betlem was mijn opa, boerde op de Lage Dijk.
   Ik, Harry een oud troeter, woon in Heerlen.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s