Carnaval 2

Wat ging ik er doen? Was het wel een goed idee om af te reizen naar het zuiden en eens toe te geven aan de jaarlijkse drang om erbij te zijn.

Het voldeed aan alle verwachtingen. Het begon al in de trein naar Maastricht. Hoe verder we naar het zuiden reden, hoe meer verklede mensen we zagen. In Maastricht keek ik mijn ogen uit. De een was nog mooier verkleed dan de ander. Van jong tot oud, iedereen deed mee. Ik moest de stad nog door met mijn koffer en ik voelde me een vreemde eend in de bijt, omdat ik zowat als enige niet verkleed was. Daar moest gauw verandering in komen. Het was erg lang geleden, dat ik in carnavalsoutfit naar een optocht heb staan kijken. Het voelde eigenlijk meteen als heel vanzelfsprekend. De praalwagens mochten niet mee in de optocht vanwege de gladheid door de voortdurende sneeuwval, dus ging iedereen te voet. Dat gaf een hele speciale sfeer aan de optocht. 1622010

2 gedachtes over “Carnaval 2

  1. een prachtige fotoreportage, knap! En je hebt die heel speciale sfeer goed weergegeven, het bijzondere van de Vastelaovend in Mestreech dat zijn juist die individuelen, die groepjes zijn vaak heel geestig en origineel, de praalwagens hebben keiharde geluidsinstallaties en zijn meestal niet eens leuk, ze veroorzaken opstoppingen waardoor de Einzelgxc3xa4nger niet door kunnen open en ze worden getrokken door stinkende tractoren. Ik hoop dat het volgend jaar weer glad is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s