Marshmallow test

Een van de ondersteunende filmpjes, die Margriet Sitskoorn vandaag gebruikte bij haar lezing ‘Het brein in de onderwijspraktijk’ op de netwerkbijeenkomst over hoogbegaafdheid was het marshmallow experiment. Dit experiment was een onderzoek, met als conclusie, dat kinderen die niet meteen toegaven aan hun eerste impuls, maar de mogelijkheid hadden om ruimte te nemen en te wachten, wijzer zijn.

Prof. dr. Margriet Sitskoorn wist mij een uur lang te boeien met haar theorie over het brein. Ze onderstreepte nogmaals het belang om toch vooral alle mogelijkheden te halen uit talentvolle kinderen. (dus halen uit elk kind wat er in zit)  Dat is namelijk wat de wereld nodig heeft, zoals zij zegt. Ik weet weer wat me te doen staat in het onderwijs.IMG_3978

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s