Zwolle – De Fundatie

Zelfs op een hele sombere, regenachtige winterdag was Zwolle nog een hele aantrekkelijke, gezellige stad. Boekhandel Waanders in de Broerenkerk is een plek waar je uren kunt zoetbrengen, maar er zijn ook hele gezellige winkelstraatjes, die minder als een koop goot aanvoelen dan wel in andere steden het geval is. We gaan terug in de zomer, want het lijkt ons ook gezellig als de diverse pleinen voorzien zijn van terrassen.Zwolle Fundatie

Zeker ook de moeite waard is Museum De Fundatie. Het uiterlijk van het museum is echt een eyewcatcher geworden. De lopende tentoonstelling van Turner tot Appel vond ik wat rommelig aandoen. Het was eigenlijk een tentoonstelling van het werk dat in het bezit is van het museum. Ze hebben grote namen in de collectie zoals Chagall, Van Gogh, Turner , Appel, Mondriaan. Maar van allemaal maar een enkel werk. Het vroeg veel omschakelen met het kijken. Boven in de bol kwam je weer in hele andere sferen door kunst, gemaakt in het Tropisch Koninkrijk.Zwolle Fundatie-001

Verder was er een hele afdeling gewijd aan Marino Marini, een Italiaan die zowel schilder, tekenaar als beeldhouwer is. Zwolle Fundatie1
Het eerste werk op bovenstaande collage is trouwens van William Turner, van wie de tentoonstelling de naam leent.

One thought on “Zwolle – De Fundatie

  1. Pingback: Tegenstelling: uitbundig – ingetogen | Sjannesblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s