Museum Dr8888

Op weg naar ons eerste vakantieadres in Groningen brachten we een bezoek aan het Museum in Dr8888. Een klein museum gevestigd in een oud schoolgebouw. Op een of andere manier hadden we associaties met het vroegere Scheringa museum in Spanbroek. Ook gevestigd in een school, de tentoonstellingsruimtes niet al te groot en het personeel lijkt louter uit enthousiaste vrijwilligers te bestaan. Het levert een sfeer op waarvan je moet houden.
Afijn. De kunstwerken, die er te zien waren vond ik de moeite waard, van een grote diversiteit. Grote namen uit een roerige tijd in de geschiedenis namelijk van de periode tussen 1914 en 1945 leverde allerlei kunststromingen op, die in deze tentoonstelling bij elkaar gebracht zijn. Namen als Citroen, Permeke, Toorop, Koch, van Doesburg, Willink, Charles Eijck, enz.
Drachten collage

One thought on “Museum Dr8888

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s