Zangplezier

Wekelijks heb ik een repetitie-avond van mijn koor. Ik ben daar al ruim 15 jaar lid van. Zingen is zo’n ontspannen bezigheid, maar gelijktijdig moet je heel geconcentreerd zijn. Daardoor leidt zingen af van de dagelijkse beslommeringen en dat is elke week weer een weldaad. Ik heb geen bijzondere stem, maar voor een amateurkoor kan het ermee door. Deze week werden we op onze vaste repetitieavond uit ons lokaal gehaald om een aubade te brengen aan een dorpsgenoot, die wat verlaat nog een koninklijke onderscheiding kreeg.  Leuke onderbreking van de repetitie!

1280X720img-high14007082319017

IMG_4780Vandaag deden we mee aan de Korendag in Monnickendam. Koren uit het hele land treden daar op verdeeld over de verschillende Monnickendamse kerken. De Koren hebben ook zeer uiteenlopend repertoire. Wij mochten zingen in de Grote Kerk. Vóór ons trad een heel groot koor op uit Ridderkerk met populaire meezing liedjes. Wij hebben totaal ander repertoire namelijk lichtklassiek en ook wel religieus (hoewel we nadrukkelijk geen kerkkoor zijn). De tegenstelling kon dan ook niet groter zijn, maar tijdens ons optreden werd het opvallend stil in de kerk, er werd zeer aandachtig geluisterd. Alles lukte zomaar, wat tijdens repetities zo vaak misging. Wij waren erg tevreden over ons geslaagde optreden. Zo leuk om te doen, ook. De schor gezongen kelen werden na afloop gesmeerd in theetuin Overleek, waar we langs fietsten richting huis.

Instemming korendag 24-05-2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s