Vaarexcursie

IMG_4934

Het was alweer een tijd geleden, dat ik mee ben geweest op excursie. Nu gingen we op de fiets naar bezoekerscentrum Ilperveld. Eigenlijk dicht bij huis, maar het was bijzonder leuk en leerzaam. Eerst deed de klas grondboringen met de gids. Ze boorden oude blauwe zeeklei aan en de oudste grond kwam van 6000 jaar geleden. Dat was  strandzand. Eerder kwam ook heel zwavelachtige grond naar boven. De kinderen smeerden zich er allemaal mee in, want dat was het materiaal, dat ook voor modderbaden gebruikt wordt.

IMG_4938IMG_4936

 

 

 

 

Vervolgens gingen we het Ilperveld in per boot. De gids wees ons op allerlei vogels en andere natuurverschijnselen. Op een eilandje gingen we aan land. Daar kon je voelen hoe de veengrond mee veert. En wat heeft de natuur veel eet- en drinkbaars tot zijn beschikking. Leuk als je dat allemaal weet.

IMG_4944

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s