Dom van Aken

Als je in Aken bent moet je toch ook de Dom bezocht hebben. Het is de kerk van Karel de Grote, zijn kroningsplek, maar ook de plek van de schrijn met zijn overblijfselen. Het is een bedevaartsoord, dit jaar vindt er weer de 7 jaarlijkse Heiligdomsvaart plaats. Kortom een interessante geschiedkundige plek. Nog niet zo lang geleden heeft er een restauratie plaatsgevonden. De oude kerk heeft veel spotlights gekregen, waardoor het  goud dat verwerkt is in de preekstoel, de plafonds van mozaïeken, de  schrijnen je tegemoet schitterde.
Limburg Aken Zomer 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s