Begrafenis van de like

Wij liepen in Amsterdam een begrafenis tegen het lijf. Is wat raar gezegd geloof ik, maar in de buurt van het Leidseplein zagen we de bijzondere groep mensen. Het was een plechtige optocht met erge mooie saxofoonmuziek. We hadden een vermoeden dat het geen echte begrafenis was, maar wat dan wel?ten grave dragen van de Like

Omdat het in de buurt van Paradiso was, zochten we het op en ontdekten het volgende: Begrafenis voor Facebook-like
Kunstenaar Dadara, oftewel Daniël Rozenberg, is helemaal klaar met de digitale waardering voor elkaar en wil dat mensen elkaar meer offline gaan ‘liken’. Hij heeft hiervoor een naar zijn idee passend ritueel bedacht: een afscheidsdienst voor de Facebook-like. Op zaterdag 13 september aanstaande wordt een ‘begrafenis’ gehouden voor dit symbool in Paradiso te Amsterdam.
Uit de Linda:
Hoe sociaal zijn social media?
Dankzij social media is de hele wereld met elkaar verbonden. Tweeten, sharen, taggen, liken, appen: we doen het allemaal. Met iedereen is contact, 24 uur per dag. Alleen is dit contact vaak online. Hoe sociaal is dat dan eigenlijk?

Zeg maar dag met je duimpje
Steeds vaker klinken er kritische geluiden over het ‘sociale’ aspect van social media. Want is het niet veel socialer om elkaar in real life te zien? Dadara vindt van wel en wil door middel van deze ‘begrafenis’ écht contact stimuleren. Waarom een begrafenis? Volgens Daniël zijn begrafenissen tegenwoordig zo’n beetje de enige plek waar we echt samenkomen. Waar iedereen altijd tijd voor heeft en niet ondertussen aan het Facebooken is.
Stof tot nadenken dus……………….

One thought on “Begrafenis van de like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s