Nemesis

1001004008293147Als ik werk vind ik het moeilijk om me te concentreren op een boek. Meestal lees ik pas weer verder in het volgend weekend. Dan moet ik weer terugbladeren om mijn geheugen op te frissen. Erg vervelend altijd. Maar dit weekend raakte ik helemaal in de ban van het verhaal van een voor het leger afgekeurde sportleraar, die in een Joodse wijk in Newark een speelplaatsbegeleider is. In de hete zomer van 1944 breekt er een polio-epidemie uit. De moeilijke beslissingen die de leraar moet nemen en de zware druk om op die plek dan te wonen zijn in het kort de items van dit boek. Ik moest sterk denken aan de uitbraak van Ebola nu in Afrika. Vreselijk om niet te weten wat je kunt doen om de ziekte te voorkomen en de epidemie te stoppen. Gelukkig is er inmiddels een medicijn tegen polio en hopelijk wordt dat ook snel ontdekt tegen Ebola. Een heel actueel boek dus eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s