Nostalgie

Door de uitzending van ‘Andere tijden’ dat ging over witte Sjors en zwarte Sjimmie kwam de herinnering weer boven aan de kinderfilms van Henk van der Linden. Hij was filmregisseur uit ons dorp in de vijftiger /zestiger jaren. Toen heeft hij ook diverse kinderfilms gemaakt over Sjors en Sjimmie, waar ze in het TV programma aan refereerde.

uitgelicht2

Als kind was ik herhaaldelijk getuige van filmopnames, die in het bos bij mijn ouderlijk huis werden opgenomen. Ik vond het fascinerend, ook om later terug te zien hoe de ene opname bij locatie X werd geplakt aan locatie Y. Het was allemaal bij ons in de buurt. Daardoor kreeg ik een door hoe films met trucages aan elkaar zitten. Ik kon het niet laten om een reactie op de site van de Rexfilms te plaatsen. Het waren zulke leuke jeugdherinneringen!

Een gedachte over “Nostalgie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s