Erfstuk 1

Geïnspireerd op een artikel in het Parool van vorige week over beladen erfstukken lijkt het me leuk om eens in mijn eigen huis na te gaan, wat ik aan erfenissen heb. Beladen zullen ze niet zijn, kostbaar ook niet, maar gewoon  een herinnering aan vroeger.

IMG_6173
In mijn oude dorp is er misschien wel iemand jaloers op mij. Ik heb namelijk de authentieke schoolbel in mijn bezit van de vroegere meisjesschool St Jozef. De school behoorde bij het nonnenklooster. Mijn vader was tuinman van het klooster en had daardoor veel contacten met de nonnen. Toen het klooster en de school gingen sluiten, bracht mijn vader de bel mee naar huis, waarmee in mijn lagere schooltijd en ook lang daarvoor dagelijks de kinderen werden verzameld om in de rij te gaan staan om naar binnen te gaan. Ook klonk aan het einde van de dag de verlossende bel: de school is uit!!IMG_6176
Het linkergebouw is het klooster , rechts staat de meisjesschool aan de Moutheuvellaan. Alles is nu verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor nieuwbouw.

3 thoughts on “Erfstuk 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s