Jaap Dros zingt J.C.Bloem

Ter gelegenheid van gedichtendag 2015 organiseerde de boekhandel ’t Leesteken in Purmerend een avond waarin de Texelse zanger Jaap Dros gedichten van J.C.Bloem zingt. Hij begeleidde zichzelf op zijn gitaar. Afwisselend vertelde hij over Bloem of las briefwisselingen voor. Alles om de gedichten wat te verduidelijken. De teksten zijn niet altijd meteen te begrijpen (voor mij in ieder geval niet), maar de teksten zijn zo vloeiend geschreven. De melodieën die Jaap Dros daarop gezet heeft , vond ik er mooi bij passen. Je merkte ook dat hij het gemakkelijk zong. Het werd een sfeervol geheel, een bijzondere avond.

IMG_6360

Een gedachte over “Jaap Dros zingt J.C.Bloem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s