Warenhuis

Hoe lang bestaan ze nog, de grote warenhuizen? In deze tijd van winkelsluitingen, waar het zelfs al gaat om V&D en de Hema. De warenhuizen waar je toch nooit aan gedacht zou hebben, dat ze in financiële nood kunnen komen o.a. door internetverkoop. Zal er dan een tijd komen, dat er geen winkelstraten meer bestaan? Dat je alleen nog maar digitaal kunt kopen? Je ziet mij niet vaak in een zogenaamde koopgoot, maar als ik iets nieuws wil hebben, vind ik dat erg moeilijk om via een plaatje te kopen. Ik moet iets echt zien, voelen enzovoort. Bovendien vind ik het leuk wat rond te dwalen met name in grote warenhuizen, waar je je kunt verlekkeren aan allerlei luxe of spullen die je toch niet gaat kopen, maar kijken vind ik vaak net zo leuk. Een goede herinnering heb ik aan warenhuis Manufactum in Keulen. Het is gevestigd ‘im Disch Haus’. Het gebouw is al heel bijzonder op zich en in die winkel kwam ik niet uitgekeken. Alles wat ze daar verkopen is van een ongekende degelijkheid, prachtige materialen zijn gebruikt, van kleding, huishoudelijke materialen tot verantwoord voedsel aan toe. Eigenlijk allemaal onbetaalbaar, maar zo leuk om te bekijken allemaal. Ik begrijp dat zo’n winkel daar niet van kan bestaan, dus hoop ik echt dat er nog genoeg mensen rondlopen met een dikke portemonnee, zodat wij af en toe kunnen meegenieten van die rijkdom. Ik was een paar jaar geleden in dit warenhuis. Geen idee hoe het er nu voor staat met dit warenhuis. Voor meer grote warenhuizen kun je kijken bij Stuureenfoto.

IMG_1821

 

3 gedachtes over “Warenhuis

  1. In Zierikzee is nog een Hema, ik hoop dat die het overleeft want ik loop er graag even rond en ik koop er mijn onafscheidelijke T-shirts. Spijkerbroeken koop ik vaak op internet.

    Like

  2. Ik vrees in ieder geval voor het einde van V&D… Maar dat ligt meer aan hun onbeschofte houding t.o.v. het personeel en de contracten die ze met verhuurders hebben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s