Naar de rommelmarkt

Als nasleep van onze overleden (schoon)moeder wordt van de familie verwacht, dat haar kamer in het verzorgingstehuis leeg gemaakt moet worden. Het is maar een kleine kamer, maar je kijkt ervan op hoeveel spullen je toch nog weer inpakt in dozen en tassen. Waar moeten al die voorwerpen en papieren herinneringen naar toe? Wij zijn druk met het doornemen. Een heel mensenleven glijdt door je handen en daardoor  komen er zo weer vele herinneringen boven aan die goede oude tijd.

IMG_6538
Ons huis lijkt daarom even op een rommelmarkt en laat dat nu het thema van Stuureenfoto van deze week zijn. Veel van de spullen die wij meegenomen hebben, zullen uiteindelijk ook wel op een echte rommelmarkt belanden of weggegooid worden. Je kunt tenslotte niet alles bewaren.

Als je dan afscheid neemt van je (schoon)moeder neem je ook afscheid van haar woonplek, waar je de afgelopen jaren toch met een grote regelmaat kwam. Mijn schoonmoeder heeft altijd haar uitzicht geroemd, vooral de mooie wolkenluchten en de wisselende seizoenen met dan weer kale bomen, dan vol in blad en met herfsttinten. Dat uitzicht moest dus ook even vereeuwigd worden.

IMG_6536

Een gedachte over “Naar de rommelmarkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s