Phoenix

Een mooie Duitse film over een Jodin die het concentratiekamp heeft overleefd.  Haar gezicht  is enorm toegetakeld, waardoor er een plastisch chirurgische ingreep noodzakelijk is. Ze is daardoor haar identiteit kwijt, want niemand herkent haar meer. Ze zoekt haar man op, die denkt dat ze dood is. Hij bedenkt een plan, waarbij hij haar gebruikt om aan het geld van zijn dood gewaande vrouw te komen. De film zet je aan het denken over de dilemma’s waar mensen voor geplaatst werden in de oorlog om zichzelf te redden.  Wat zou ikzelf gedaan hebben in zo’n moeilijke situatie? Goede film!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s