Glas

IMG_7076  Tijdens een stadswandeling door Charleville-Mézières in de Franse Ardennen liepen we de Basiliek Notre Dame d’Esperance binnen. Het is een eeuwenoude basiliek opgedragen aan de Zwarte Madonna. Wij werden erg verrast door de moderne glas-in-loodramen in die oude kerk. De geschiedenis vertelt dat de basiliek verwoest werd tijdens de eerste wereldoorlog. Daarmee gingen toen de oude glas-in-loodramen verloren, die Victor Hugo nog eens beschreven heeft in één van zijn boeken. De basiliek is hersteld en René Dürrbach heeft er zijn levenswerk van gemaakt om de kerk te voorzien van nieuwe ramen. Wij vonden het indrukwekkend goed geslaagd. Heel abstract, maar je kon er toch heel goed uithalen wat er werd bedoeld, door de kleurstellingen en belijningen. Er was een schriftelijke rondleiding in de kerk te vinden. Heel uitgebreid bekeken wij alle ramen met titels als: God schept de wereld, Onbevlekte Ontvangenis, Pinksteren, Hemelvaart enz.

IMG_7066                         IMG_7071

Thema ‘Glas’ Stuureenfoto

 

2 gedachtes over “Glas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s