Eindpresentatie

Wat een happening was het, de eindpresentatie van dansschool Lucia Marthas. Ik ging samen met vriendin M kijken naar haar dochter; die inmiddels al HBO studente is op deze school. Het werd een bijzondere, maar ook een hele spannende avond. Bijzonder omdat er een scala aan zang – en danstalent gepresenteerd werd in wervelende optredens van de verschillende jaarklassen op de school in Amsterdam en nog van locaties elders in het land. Hoog niveau danskunst was er te zien. Spannend werd het, omdat nu juist de dochter van mijn vriendin bij een optreden voor de aanvang van de eigenlijke voorstelling flauwviel. Hoe zou dat verder gaan? Kon ze optreden of moest ze haar ideaal, waar ze zolang voor getraind had zomaar voorbij laten gaan? Een dokter en fysiotherapeuten waren achter de coulissen druk in de weer met haar, zodat er een verantwoorde keuze gemaakt kon worden.
Opeens stond ze op toneel en deed ze mee………….. even later toch weer niet……………. Na de pauze kwam het optreden, waar de dochter erg naar had uitgezien en wat ze niet wilde missen.
En ja, hoor ze stond er en deed het geweldig! Ik was vol bewondering over het doorzettingsvermogen, het vooruitzicht van zo’n zwaar leven, want het vraagt veel van de mensen, zelfs nu al in de opleiding. Maar je staat wel in de spotlights natuurlijk.
Lucia Marthas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s