Drie stadjes

Ten noorden van Kiel bezochten we drie stadjes. We wisten totaal niet wat we konden verwachten. De eerste plaats was een badplaats, Damp. Een vreselijk oord waar de kust verknald is door flats, wellnes centra en winkeltjes. Het echte stadje hebben we niet gezien alleen maar alles wat voor toeristen gemaakt is. Dit bezoek hadden we beter over kunnen slaan. De foto’s laten nog een iets positiever beeld zien dan ik heb omschreven. Ik zou het toch niet  aanbevelen als vakantieplek.

Damp
Damp

Het volgende stadje was Kapplen. Geen kustplaats maar wel met vissersactiviteiten omdat het aan een groot water ligt. Leuke plaats met ‘die Holländische Mühlen”.Kiel1
Maar het hoogtepunt was toch Arnis, het kleinste stadje van Duitsland. Eén lange straat aan een water. Dit was genieten van de mooie huizen, grastuinen die naar het water liepen, kerk en kerkhof. Een historie van vissers, die niet meer terug zijn gekomen, zie je terug op het kerkhof.

Arnis, kleinste stad van Duitsland
Arnis, kleinste stad van Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s