De 9 straatjes

Het was heel lang geleden dat ik met mijn Limburgse vriendin gewinkeld heb in Amsterdam. Jarenlang deden we dat heel regelmatig, maar haar ziekte gooide roet in het eten. Maar gisteren liepen we als vanouds door de 9 straatjes. Toen we daar vroeger liepen waren die straatjes nog geen toeristische trekpleister zoals nu. Toentertijd was het daar heerlijk rustig om te winkelen en waren het in onze beleving stuk voor stuk speciale winkeltjes. Nu zijn er helaas al enkele grote winkelketens vertegenwoordigd in de straatjes. Eigenlijk erg jammer, maar gelukkig waren er nog wel een paar adresjes te vinden, waar we zo’n twintig jaar geleden ook al kwamen. Eén zo’n bijzondere winkel is Mauve. Eigenlijk is het meer een museum van oude toneelkleren en attributen, die ook wel met Carnaval goed van pas kunnen komen. Jaren gelden heb ik daar eens een foto gemaakt van een kast met poppen. Dat is al 10 jaar de kopfoto van mijn weblog. De kast met de mooie kleur zagen we weer staan. Kortom, het was een bijzondere dag, bijzonder omdat het mijn vriendin gelukt is om naar Amsterdam te komen, bijzonder omdat we het mooiste weer van de wereld hadden, bijzonder omdat het ouderwets gezellig was, met het enige verschil met vroeger was, dat we om beurten de rolstoel voortduwde, maar dat deed niets af aan onze winkeldag. We hebben veel gezien, inspiratie opgedaan en weinig gekocht. Het was ouderwets genieten!!

Amsterdam

Een gedachte over “De 9 straatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s