Even genieten

Het was te mooi weer om binnen te blijven, dus maakte ik even een wandeling om het dorp. Uiteraard met het fototoestel, zodat ik jullie mee kan nemen op mijn tocht. Om buiten het dorp te komen moet je over de dijk langs de Purmerringvaart lopen tot aan de brug. Op de brug heb je een terugblik op ons dorpje en kijk je in de PurmerpolderIMG_8279

IMG_8280 IMG_8283

In de zilveren driehoek wonen wij onder één van de puntdaken voorbij de kerk.

IMG_8282

De laatste bloeiers in de berm en een rij wilgen zijn het fotograferen waard.

IMG_8281 IMG_8285

Dan klimmen we de dijk weer op naar de andere ingang van het dorp. Maar aan de dijk zie ik eerst nog een stuk van de poort, van de vroegere oprijlaan naar Slot Ilpenstein, waar ik al eerder over schreef. Er staat ook nog een bord om te verhalen over de historie. Zo zie je ook op de achtergrond de plek waar het kasteel ooit stond.

IMG_8287 IMG_8288

 

 

 

 

 

Terug in het dorp, wandelde ik nog even door het Burgemeester van Oorschotplantsoen. Dat is ons park, dat ooit een moerasgebied was. Ik moet zeggen, dat het nu ook een waterige bedoening was, maar wel altijd een rustgevende plek.

IMG_8290

3 gedachtes over “Even genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s