Museum van de 20ste eeuw

Getipt door Bertie ging ik vandaag met vriendin naar Hoorn. Het Museum van de 20ste eeuw is gevestigd in de voormalige gevangenisgebouwen op het Oostereiland. Een prachtige plek aan het IJsselmeer. De gevangenis-gebouwen zijn mooi gerestaureerd. Niet alleen het museum is er gehuisvest maar ook een hotel en woningen.Hoorn +Corrie

In het museum zelf krijg je een terugblik in de vorige eeuw. Dus vooral vanaf de vijftiger jaren is er veel herkenning van spullen, die wij vroeger zelf in huis gebruikt hebben. Een leuke verzameling. Op de foto de eerste stofzuiger,( die met zijn tweeën bediend moest worden, eentje zorgde voor de beweging van de blaasbalg de ander kon dan zuigen) en de allernieuwste stofzuiger, met als voorloper de mattenklopper. Sinds de uitvinding van de telefoon zie je dat mensen twee dingen tegelijk doen, weliswaar zaten ze toen nog aan een draad vast, maar eigenlijk ging het weinig anders dan nu in het tijdperk van de mobiele telefoon. Er was ook een nagebootste winkelstraat te zien, met winkelwaren uit onze jeugd.Hoorn +Corrie2

Een tijdelijke tentoonstelling over 40 jaar Playmobil gaf een goed overzicht van de ontwikkeling van die toch wat statische poppetjes. We zagen dat onze kinderen hebben gespeeld met een hele eenvoudige versie. Wat een uitgebreid assortiment is dat geworden in de loop van 40 jaar! Leuk om te zien, hoewel ik het vroeger eigenlijk geen geweldig speelgoed vond.

Hoorn +Corrie1

 

2 gedachtes over “Museum van de 20ste eeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s