De stamhouder

9200000030321701Na een periode van weinig lezen, heb ik nu weer met veel plezier ‘De stamhouder’ gelezen. Een heel persoonlijke familiekroniek van Alexander Münninghoff. Het verhaal gaat over de geschiedenis van drie generaties Münninghoff. Het bizarre verhaal voert van Letland naar Den Haag en weer terug, en van het oostfront naar een verslonsd boerderijtje in Brabant. Alexander Münninghoff maakte het zelf deels aan den lijve mee en bewijst met dit boek bovenal hoe dramatisch dichtbij de grote geschiedenis kan komen. Je blijft lezen over de strenge opa, de slappe vader en de kleinzoon, de stamhouder.

2 gedachtes over “De stamhouder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s