Foam en Huis Marseille

Een stadswandeling door Amsterdam bracht ons op de Herengracht waar we achtereenvolgens de beide foto musea bezochten. In Foam vonden we het tentoongestelde wat bevreemdend. Ik vind het wel interessant om te zien maar begrijp  niet wat ik moet zien. Francesca Woodman had series kleine fotootjes gemaakt. Achteraf lees ik over haar bedoeling. Ik had me van tevoren niet verdiept in deze fotografe. Dat was misschien nodig om meer te zien.IMG_9065Hetzelfde bevreemdende effect had de tentoonstelling van Paul Bogaers, My life in the bush of gosts.

IMG_9070IMG_9068

 

 

 

 

 

In Huis Marseille was ook werk te zien van twee fotografen. Hier was ik wel enthousiaster over. Prachtige foto’s van grote steden over de hele wereld. Martin Roemers is het gelukt om met zijn serie Metrapolis de sfeer, de drukte, het lawaai van de verschillende steden te laten zien.  Heel mooi.IMG_9074 Dana Lixenburg geeft met haar foto’s ‘Imperial Courts’ een kijkje in de levens van mensen in de gelijknamige wijk in Los Angeles. Doordringende beelden waren dit.IMG_9076

 

3 gedachtes over “Foam en Huis Marseille

  1. IK ga daar misschien ook nog heen, als ik weer in Amsterdam ben. Van Dana Lixenburg zag ik het e.e.a. op de TV. Die foto’s van de grote steden trekt mij ook en verder lijkt het mij ook wel interessant. Misschien lees ik er dan tevoren wat over.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s