’t Boemeltje

6500041093_bca80bf3ea_bIMG_9317

 

 

 

 

 

Na een gezellig etentje met oude studievriendinnen stond ik te wachten op mijn bus naar huis bij het busstation van Purmerend. Dit zogeheten ‘tramplein’ is onlangs opnieuw ingericht en het oude gebouw van het busstation werd vervangen door een modernere variant, die ogenschijnlijk wel aan het oude gebouw doet denken. Maar doordat ik toch alleen maar stond te wachten kon ik dit nieuwe gebouw eens van dichtbij bekijken. Ik ben er een paar keer omheen gelopen en was  erg gecharmeerd van dit kunstwerk. Hier werd gerefereerd aan vervlogen tijden, het boemeltje van Purmerend en het oude stadje. Dit plein heet tramplein, omdat hier van 1894 tot 1956 ook inderdaad een tramhalte was van de tramlijn Amsterdam-noord tot Purmerend, langs het Noord-Hollands kanaal. Inmiddels is het alleen maar busstation, maar ik vind het leuk, dat de geschiedenis niet verloren gaat, ondanks de afbraak van het originele tramstation. En mijn wachttijd was heel snel om, want er is veel te zien aan dit gebouw.

IMG_9316 IMG_9314 IMG_9313

 

3 gedachtes over “’t Boemeltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s