Oorlog en terpentijn

9200000011366839Het lag al lang op mijn stapel ‘te lezen boeken’. Nu heb ik het uit en het was zeer de moeite waard. Een prachtig persoonlijk verhaal naar aanleiding van documenten van de grootvader van Stefan Hertmans. Een armoedige jeugd in Gent van vóór 1900, gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in WO 1 , het verlangen naar zijn jonggestorven jeugdliefde en zijn schilderkunst, alles verweven tot een prachtig verhaal. Stefan Hertmans schrijft  beeldend en heel aangrijpend!! Als je het nog niet gelezen hebt: een aanrader!

3 gedachtes over “Oorlog en terpentijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s