The Assassin

We kozen voor de verandering de Filmhallen uit om naar de bioscoop te gaan. Dat is bijzonder goed bevallen. Ik hou van zo’n industriële plekken, die dan hel mooi functioneel gemaakt zijn. Het hele complex ‘de Hallen’ zit vol leuke winkeltjes, een restaurant en een flinke bioscoop.

IMG_9527 IMG_9529

De film die we bekeken was van een genre ( wuxia, oftewel martial-arts film) waar je van moet houden. Een eenvoudige verhaallijn was eigenlijk ondergeschikt aan de mooie beelden. Prachtige natuur, maar ook prachtige mensen in authentieke kledij, die zich heel mooi beheerst voortbewegen. Vooral de zwaardgevechten zijn van een sublieme beheersing van het lichaam. De filmmaker Hou Hsiao-Hsien neemt de tijd door lange serene stiltes te laten vallen, zodat je alle beelden echt op je kunt laten inwerken. Het was een  mooie ervaring, even helemaal ondergedompeld in die Chinese cultuur en natuur.

2 gedachtes over “The Assassin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s