Rouen en Jeanne d’Arc

Als je naar Rouen gaat kom je Jeanne d ‘Arc tegen. Er is een Rue Jeanne d’Arc, porselein van Jehanne, standbeelden, muurschildering een museum over haar historie, paleis van Justitie waar de rechtszaak tegen haar gevoerd is en waar ze gevangen zat. Inmiddels staat er een kerk Sainte-Jeanne d’Arc op de plek van de brandstapel, waar ze in 1431 werd verbrand. Kortom, je kunt in Rouen niet om Jeanne heen.Caudebec deel 2-002De kerk Sainte -Jeanne d’Arc is een bijzonder gebouw. In 1979 is hij voltooid. Het is een historisch monument geworden. De vorm is opvallend, heel modern en ligt eigenlijk midden op een plein met daaromheen heel veel oude gebouwen in Normandische stijl. Een groot contrast met de omgeving. In het moderne gebouw zitten renaissance -glasramen (uit de periode 1520-1530) verwerkt. Die ramen zijn afkomstig van de voormalige Saint-Vincent kerk waarvan de ruïnes nog te vinden zijn in de rue Jeanne d’Arc. Deze kerk is in de tweede wereldoorlog verwoest, maar gelukkig had men de ramen weggenomen uit voorzorgsmaatregel voor de bombardementen. Het is een indrukwekkend geheel geworden.Caudebec deel 2-003

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s