Ochtendlijke ontmoeting 16

Ik was vastbesloten om vanochtend, onderweg naar mijn werk, een vogel op de foto te zetten voor mijn rubriekje. Dat is toch wel een moeilijk karwei. Je ziet ze soms van verre zitten, maar als ik dan mijn fiets stopzet zijn ze weer gevlogen. Dat gebeurde mij vanochtend herhaaldelijk. Ik ging eens na welke vogels ik allemaal gezien had op mijn rit en dat waren er nog al wat: een uiltje, buizerd, zwaluw, kraaien, eksters, eenden, zwanen, kippen, gele kwikstaart, reiger, riet-kip en scholeksters. Die laatste zijn het luidruchtigst. Niet als ze stilzitten, maar in vlucht hoor je voortdurend tepiet, tepiet, tepiet. Uiteindelijk is het gelukt om een scholekster op de gevoelige plaat te krijgen weliswaar met veel inzoemen met mijn eenvoudige cameraatje.IMG_0417

3 gedachtes over “Ochtendlijke ontmoeting 16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s