Dagje Brighton

Een eerder bezoek aan Brighton had mij het beeld gegeven van een oude vieze stad, veel achterbuurten en erg toeristisch vermaak. Daar ben ik nu van terug gekomen. Wat een leuke stad!  Dat toeristische vermaak vind je vooral op en bij de pier. Net zoals in Worthing is daar kermis en gokvermaak.IMG_1102Vroeger had je twee pieren in Brighton. De westpier is een aantal jaren geleden afgebrand. De resten kun je nog zien liggen in de zee. WP_20160803_17_52_54_ProBlijkbaar heeft men ervoor gekozen om die pier niet meer op te bouwen. Ze hebben een moderne attractie bedacht. Op de plek waar de Westpier ooit lag is een enorme paal neergezet van 162 meter hoog, de lengte van de voormalige pier. Vanaf 4 augustus  kun je daar in een glazen bol omhoog. Dus i.p.v. de zee in, ga je de lucht in. Wij waren op 3 augustus toevallig getuige van de eerste proefrit met allerlei genodigden.

WP_20160803_17_20_52_Pro

WP_20160803_17_53_47_Pro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bezienswaardigheid van een ander kaliber is het paleis dat George IV heeft laten bouwen in Oosterse stijl. Je weet niet wat je ziet en waant je in India.

Worthing zomer 2016-022 Een prachtig park eromheen, waar iedereen gezellig zit te lunchen of gewoon lekker ligt uit te rusten. IMG_1107Er is verder een groot overdekt winkelcentrum met alle winkelketens die je in elke Europeesche stad wel vindt. Dat heb ik snel bekeken. Leuker waren de Lanes: kleine smalle straatjes met kleine winkeltjes. Heel gezellig en heel leuk. Worthing zomer 2016-021

5 gedachtes over “Dagje Brighton

  1. Net als Bea was ik ook lang geleden eens in Brighton. Toen waren er inderdaad twee pieren. Het was in mei en op die pieren zaten allemaal in- en inbleke oudere Britten te genieten van het zonnetje. Dat paleis is té gek gewoon.

    Like

  2. Pieren zijn kennenlijk heel belangrijk in Engeland. Ik was voor mijn werk (stagebegeleiding) in Southport en daar hadden ze ook al een pier. Leuk idee van die paal omhoog. Een mens verzint wat om toeristische trekpleister te kunnen zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s