Bezweringsformule

Onze dochter met haar vriend zijn vanmiddag voor een vakantie vertrokken naar Amerika. We hebben ze even uitgezwaaid op Schiphol. Ook de moeder van dochters vriend was aanwezig. Konden we daar meteen kennis mee maken, want dat was nog nooit gebeurd. Het werd een gezellig samenzijn. Afscheid nemen, ook voor vakanties, vind ik altijd ingewikkeld. Je gunt de kinderen een heerlijke vakantie, maar je moet ze ook laten gaan, in dit geval naar de andere kant van de wereld. Mijn bezorgdheid wil ik niet laten merken en ik werd voorheen wel uitgelachen door mijn kinderen als ik het toch niet kon nalaten om even iets te zeggen in de trant van ‘wees voorzichtig’, ‘kijk goed uit’ of dat soort waarschuwingen. Dus vandaag bij het afscheid hield ik me in, maar tot mijn grote vreugde hoorde ik de moeder van mijn schoonzoon zeggen: ‘Wees voorzichtig’ . En daar kon ik me toen bij mooi bij aansluiten. img_1877Toen de kinderen weg waren, moesten we lachen omdat moederinstinct blijkbaar zo werkt. Schoonmoeder noemde het een bezweringsformule. Op deze manier heb je er alles aan gedaan en verder moet je je kinderen gewoon loslaten. We gunnen onze kinderen alles, maar we zijn heel blij als ze straks weer in levende lijve terug zijn.

5 gedachtes over “Bezweringsformule

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s