Deventer – Zutphen

Sinds mijn pensionering heb ik mijn OV jaarkaart van de NS aangevuld met vrij-reizen- dagen. Mijn eerste ‘gratis’ reisje ging naar Deventer. We wilden een wandeling van station naar station maken. We genoten van het leuke Hanzestadje voordat we de IJsselbrug overstaken. img_2234Aan de overkant volgden we de geel-rode  bordjes. We hadden gelukkig ook nog een boekje met een beschrijving van deze van oorsprong NS-wandeling. Ja, want op een gegeven moment waren er allerlei vernieuwingen aan de dijk en het erom heen gelegen land gepleegd. De wandelwijzers waren daarmee verdwenen. In wezen volgden we de  rivier, dus echt verdwalen konden we niet, maar gelukkig bracht de beschrijving in het boekje ons weer op het goede pad. img_2242 We genoten van het rivierenlandschap. Het was een stralend, heldere dag. We liepen met ons gezicht tegen de zon in, heerlijk.img_2248 De rivier wordt ook nog goed bevaren, altijd een mooi gezicht. img_2240 Opeens liepen we over  landgoed Poll. Daar lag een prachtige ruïne in een bocht van de IJssel. Nu nog slechts gebruikt door een boer voor zijn koeien, zo leek het. Maar niets is minder waar, want thuisgekomen vond ik de website met alle activiteiten, die er worden ondernomen. Daar ga ik nog wel eens terug, als je de ruïne ook zelf kunt bekijken, niet alleen virtueel, wat ook al heel leuk is.img_2256 We hebben wel 10 zilverreigers gespot. Ze lijken daar wel heel veel voor te komen. Verder waren de grauwe ganzen en de Canadese ganzen zich aan het verzamelen voor vertrek.

img_2241img_2265

 

Dicht in de buurt van Zutphen lag een industrieel gebouw, de IJsselstroom. Het bleek vroeger oude stoomwasserij geweest te zijn, maar nu prachtig opgeknapt en onderhouden. Het lag er zo mooi te stralen in de zon!img_2270En al genietend kwamen we bij de volgende brug over de IJssel, zodat we Zutphen in konden wandelen, dat aan de overkant lag. Weer zo’n ontzettend mooi en gezellig stadje. img_2269Daarvandaan bracht de trein ons weer thuis.

5 gedachtes over “Deventer – Zutphen

  1. Jammer dat het zo ver bij ons uit de buurt ligt. De stoomwasserij spreekt mij wel aan. Mijn vader was vroeger werkzaam op een wasserij, maar deze kende ik niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s