Stadshal

Nog een laatste blog over Gent. De moderne stadshal midden op het Emile Braunplein tussen de Sint-Niklaaskerk, het stadhuis van Gent en het Belfort in was tijdens onze stadswandeling al reden tot discussie in onze groep. Ik begreep van de gids dat het moderne bouwwerk ook in de stad voor beroering heeft gezorgd. Zo zou het te modern zijn voor Gent en werden er delen van het historische stadhuis van het zicht onttrokken. Dit ging zelfs zo ver dat de Unesco zich hiermee bemoeide en de Belgische regering uiteindelijk een excuus brief moest schrijven naar deze organisatie. . Ik hou erg van zo’n grote tegenstellingen van oud met modern, dus ik vind het mooi. Vandaar dat ik hier nog wat doorkijkjes plaats vanuit de open hal.img_2313 Het dak lijkt me vooral ’s avonds heel sfeervol.img_2316 Je kunt eronder schuilen of een voorstelling van het een of ander geven, of gewoon als afspreekpunt gebruiken.img_2404
In de ondergrondse laag van de hal is onder ander een fietsenstalling en een brasserie te vinden.

2 gedachtes over “Stadshal

  1. In Rotterdam hebben ze overal nieuwe gebouwen tussen oude staan. Het kon niet anders. Na het bombardement is er veel verdwenen. Eigenlijk toch een beetje gek dat de Unesco zich er bemoeit. Je bent tegenwoordig nergens meer baas in eigen land. Mooie foto met die lichtinval!
    Groetjes Kakel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s