Matthäus Missie

De documentaire van Cherrie Duins over Reinbert de Leeuw duurde 5 kwartier. Het was prachtig en indrukwekkend om zo meegenomen te worden in het proces dat musici doormaken voordat ze een voorstelling kunnen geven. Ditmaal ging het om de Matthäus van Bach. Reinbert de Leeuw neemt de moeilijke taak op zich om de Mattheüs op te voeren. Hij heeft afwijkende ideeën over de uitvoering, waardoor alle muzikanten eigenlijk het voor hun toch bekende stuk weer opnieuw moeten instuderen. Reinbert de Leeuw bezit het talent om over te dragen wat hij de schoonheid vindt van de muziek. Ook lukt het hem om iedereen te begeesteren met zijn ideeën over die wonderschone muziek. Boeiend van begin tot eind!

4 gedachtes over “Matthäus Missie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s