Om het IJ

Dit wilden we al lang een keer doen: om het IJ lopen. Vanaf de Pont in Amsterdam Noord wandelden we weg van ’t IJ.img_3048 Over een sluisje liepen we al gauw op de Meteorenweg, de Nieuwendammerdijk en de Schellingwouderdijk. Het zijn volksbuurten in het havengebied. De laatste straten zijn wel heel geliefd om te wonen. Het doet ook totaal niet stads aan daar. Het is leuk om in zo’n verstedelijkt gebied eens rond te wandelen. Er is zoveel te zien. rondje-om-ij-8-11-2016We steken het IJ over via de Oranjesluizen. Het IJ is breed. Je loopt over drie sluizen heen, heel apart. img_3059Vanaf de andere oever heb je een mooi zicht op de havenindustrie.img_3061Nu gaan we door woonwijken, die allemaal opgetrokken zijn in voormalig oostelijk havengebied. Er zijn oude vemen en pakhuizen tot woonhuizen omgetoverd, maar er is ook veel nieuwbouw. rondje-om-ij-8-11-2017Op het KNSM Eiland zie je de meest uiteenlopende stijlen van huizen. Architecten konden zich hier uitleven. Ik vond het er erg mooi uitzien. De straten voelde erg beschut, terwijl er toch aan alle kanten water omheen is. img_3071Het laatste stuk ging we vlak langs het IJ, waar we nog even naar prachtige schepen konden kijken. img_3069Bij het Centraal Station stond de bus naar huis al te wachten. Geen natuurwandeling dit keer, maar een heel gevarieerde stadswandeling.

7 gedachtes over “Om het IJ

  1. Prachtig. Wij hebben al een paar keer de Dam tot Dam loop gelopen en dan kom je ook door Schellingwoude. Ik vind het zo apart. Leuke wandeling hoor, ook langs het IJ.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s