La fille inconnue

img_3161Eye is een fijne en bijzondere plek om naar de film te gaan. Het voelt altijd als bijzondere attractie, dat je met de pont het IJ over moet steken, want deze bioscoop ligt in Amsterdam Noord. Zeker ’s avonds is het er een lichtschouwspel van de stad en het centraalstation aan de overkant en de ADAM toren vlak naast EYE.

 

De film die vriendin en ik gingen zien was ‘La fille inconnue’. ‘Zullen er nog zo’n huisartsen bestaan?’ vroeg vriendin B zich af toen we de bioscoop verlieten. Inderdaad was de vertolking van de huisarts door Adèle Haenel heel indrukwekkend. In kleine handgebaren zag je het meeleven met de patiënten. De rust en aandacht die er van af straalde was van een pure schoonheid. De moeilijke buurt en zo’n praktijk in je eentje runnen, maakte het er niet gemakkelijker op, maar je zag dat ze hield van haar werk. Ik heb geboeid naar de film zitten kijken. De verhaallijn was als volgt:

Jenny is een jonge, sociaal betrokken, huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld. Bron: YouTube

3 gedachtes over “La fille inconnue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s