I, Daniel Blake

Gouden Palm winnaar, vier sterren in de krant, alleen maar lovende recensies voor Ken Loach. Het is een sociaal melodrama spelend in Engeland, waar een arbeider gemangeld wordt door alle bureaucratie. Deze verfilming is ontstaan nadat de makers van deze film herhaaldelijk geconfronteerd werden met schrijnende verhalen over armoede, werkloosheid en falende gezondheidszorg. Een goed uitgangspunt, maar ik vond de film vol zitten met cliché’s en stereotypen. Het was net over de top, waardoor ik het effect ongeloofwaardig vond. Dat is jammer.

3 gedachtes over “I, Daniel Blake

  1. Toch zit er een kern van waarheid in… Als je oud bent en ziek geweest is de kans op de arbeidsmarkt nihil. En toch moet je tegen wil en dank aan de bak. Als je dan geen back-up hebt thuis beland je in de goot.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s