Claude Monet

Monet of Manet? Na de film ‘I Claude Monet’ kan ik ze eindelijk uit elkaar houden. We gingen naar deze film omdat we geïnteresserd zijn in het leven van de kunstenaar. Monet trok ons speciaal omdat we toevallig de afgelopen zomer in zijn leefgebied, Noord Normandië, op vakantie zijn geweest en zijn werk natuurlijk mooi vinden. De film bleek uit de serie ‘Exhebitions on screen’ te zijn.  Dat houdt in dat het verhaal van de kunstenaar wordt verteld aan de hand van werk en brieven van de schilder afgewisseld met bewegende beelden van nu, die betrekking hebben op iets uit het leven van de kunstenaar. Het was dus geen speelfilm en dat was voor ons wel even verrassend. Er was een Engelse voorlezer van de brieven van Monet. Dat vond ik jammer, bij Monet hoort de Franse taal, maar vooruit. Verder gaf het me een heel goed beeld van het leven van Claude. Je zag zijn ontwikkeling in de schilderkunst, zijn innerlijke strijd, zijn onvrede met het resultaat en zijn groei. monet Door te googlen kwam ik erachter dat er al vier seizoenen lang films in deze serie gemaakt zijn. Ik ga er zeker meer van bekijken. Ze zijn de moeite waard.

9 gedachtes over “Claude Monet

  1. Ik houd van Monet, zijn eigen stijl en de mooie kleuren. Die films, ik heb even gekeken, maar zijn die alleen maar in Engeland te zien of worden ze ook in ons land vertoond, zo ja, waar dan?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s