Speciaal verjaardagsfeest

Het was een speciale verjaardag voor mijn zwager. Hij werd 60, dus dit kroonjaar moest wel goed gevierd worden. We zaten gezellig in de tuin, het was heerlijk weer, gezellige mensen, wat wil je nog meer. Opeens schrokken we op van een rauwe uithaal op een trompet. Wat had dat te betekenen? Er verschenen nog meer koperinstrumenten op het toneel en in no time was de tuin vervuld van de prachtigste volle klanken van vijf blaasinstrumenten. Bleek nu, dat mijn zwager zijn muziekvrienden niet alleen op zijn feestje had uitgenodigd, maar ook had gevraagd of ze niet even een concertje konden geven. En het was prachtig. Dat vijf muzikanten zo’n mooie klanken kunnen produceren. Vroeger had ik niets met fanfare muziek, maar nu word ik geraakt door de mooie doordringende klanken. Dit kwintet, waar mijn zwager de trombone blaast heet Blazersensemble Cupros. Ze treden vaker op, maar zijn ontstaan uit de fanfare.

Zo’n feest maak je, denk ik, alleen in Limburg mee. Vlaai, bier en fanfaremuziek met een klank, die anders is dan die van de fanfare in mijn dorp uit Noord Holland. En juist van die (Limburgse?) klank was ik erg onder de indruk. Het was prachtig en dat allemaal zomaar in de achtertuin!

9 gedachtes over “Speciaal verjaardagsfeest

  1. Oh wat geweldig, dat is echt genieten. Wij logeerden eens tijdens het lopen van het Krijtlandpad in een hotelletje in Noorbeek waar een concours plaats vond van Limburgse fanfares. Je hebt gelijk, die klinken anders dan de fanfares uit mijn omgeving noordelijker in Nederland. Zwieriger?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s