Mee-wind naar Enkhuizen

Of je nu tegen- of meewind hebt maakt heel veel uit als je een flinke afstand wilt fietsen. Wij hadden Enkhuizen als doel. Dat is ongeveer 55 kilometer bij ons vandaan. Als de wind dan uit het zuidwesten komt en die stad ligt in noordoostelijke richting, dan begrijp je dat het vederlicht trappen was. We deden er 3 uur over inclusief de lunchpauze. Die hielden we in Hoorn aan de haven.Vanaf daar volgden we de LF 21a route tot in Enkhuizen. Een mooie tocht over de dijk van het IJsselmeer, die we af en toe verlieten om door dorpjes te rijden zoals Wijdenes, Oosterleek, Broekerhaven. Enkhuizen blijft toch een prachtige Zuiderzeestad. Nu konden we eens door die mooie straatjes fietsen i.p.v. wandelen.  Omdat we op de trein moesten wachten, want uiteraard was dat ons vervoermiddel voor de terugweg, gingen we nog even in de Westerkerk kijken, want daar was een tentoonstelling van Gerd Wilfert, met zijn magisch realistische schilderijen. Herkenbare plekken voor de Enkhuizenaar, met een magisch realistisch sausje erover. Ik nam een foto van het interieur van de kerk en van de magisch realistische variant. Dit vond ik ook nog een leuke

8 gedachtes over “Mee-wind naar Enkhuizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s