Kleutertje luister

Ik weet niet of meer mensen er last van hebben, maar ik stoor me de laatste tijd enorm aan de presentatie van het journaal. Eerst is daar dat geloop op naaldhakken, dat voor veel onrust en afleiding zorgt, bij mij althans.  De nieuwslezer(essen)s doen net of we kleuters zijn. Ze denken, geloof ik, dat als ze de boel niet beklemtonen, de boodschap niet over komt. Ik dacht altijd dat het journaal het nieuws neutraal moet brengen, onpartijdig. Dat is ver te zoeken. Ze trekken zware gezichten of ze gaan een ander stemgeluid aannemen. Ook gaan ze vaak teveel in op details, om het ons nóg duidelijker uit te leggen. Maar tot overmaat van ramp zijn er de vele interviews met mensen op straat, alsof dat de deskundigen zijn.Op deze manier kan ik het journaal wel overslaan. Ik word alleen maar afgeleid van het nieuws. Ben ik de enige, die zich een kleuter voelt?

17 gedachtes over “Kleutertje luister

 1. Ik vind het zo oppervlakkig worden. Steeds meer ook. Waar ik me al jaren aan erger is het in beeld brengen van ongelukken en dergelijke. Het is vreselijk om als familielid de verkreukelde auto te zien vsn iemand die je liefhebt. Dat gevolgd door een oppervlakkig ‘nog fijne avond’ vind ik helemaal tenenkrommend.

  Geliked door 2 people

 2. Helemaal mee eens. Soms wordt er wel tien minuten aandacht aan een onderwerp gegeven alsof er niks anders te melden is. Ook het niveau is soms zelfs voor een kleuterklas een belediging. Ik zit ook niet te wachten op het commentaar van de eerste de slechtste voorbijganger. Wie weet help jouw oproep😀

  Geliked door 2 people

 3. ik kijk er ook zelden nog naar, nieuws wordt overal gebracht. Die naaldhakken storen mij ook, laat ze gewoon een paar degelijke schoenen aan doen en gewone kleren, hahahaha wat dat dan ook zijn mag 😀

  Like

 4. Het sterkt me dat ik niet de enige ben die die hakken belachelijk vindt. Die vrouw die het weer uitlegt, draagt ze verder nooit, maar heeft één paar ergens in de studio liggen. Na de uitgebreide weeruitleg komt er nog een bord voor wie het niet gehoord of begrepen heeft met een uiterst summiere samenvatting (die ook nog eens voorgelezen wordt!). Volkomen overbodig. Het journaal wordt steeds infantieler. Dat geloop (Ik zeg hier minstens drie keer peer week: ‘Mens, ga toch zitten!’) leidt af, dus het is vanuit dat standpunt goed om het allemaal heel simpel te houden. Ik zeg hier minstens drie keer peer week: ‘Mens, ga toch zitten!’

  Geliked door 1 persoon

 5. Nog afgezien van de naaldhakken, vind ik de inhoud stom. Hoe vaak mijn man niet zegt: “Waarom moeten wij dat weten?” als er bijvoorbeeld iemand een ongeluk gehad heeft. Het is hard achteruit gegaan, vind ik, vergeleken met een paar jaar terug.

  Geliked door 1 persoon

 6. Die naaldhakken vragen inderdaad alle aandacht, vooral die veel te hoge van de weervrouw.Ze heeft er van die varkenspootjes in. En dan al die ‘deskundige’ buren, voorbijgangers, familieleden, om moe van tre worden. Wij lezen graag NOS nieuws op het tablet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s