Sfeer proeven

Toeristische attracties dicht bij huis worden door ons zelden of nooit bezocht. Zo was ik nog nooit in Monnickendam bij de jaarlijkse visserijdagen. Vandaag zocht ik een fietsdoel en ben ik even gaan kijken. Het was heel kleinschalig opgezet en gezellig druk. Het Zuiderzeestadje profileert zichzelf met de visserij. Daarmee is de stad ooit tot bloei gekomen. Nu kon je allerlei oude beroepen zien die zijdelings iets te maken hebben met vroegere tijden. Zo zag je het geijkte klompen maken, netten boeten, kantklossen enzovoort. Er werd paling gerookt en overal kreeg je lekkere vishapjes aangeboden om te proeven. Een koor zong gezellige zeemansliederen. Traditioneel van opzet, maar de oude omgeving van de Monnickendamse haven is een leuke entourage, die mensen blijft trekken in vakantietijd. De terrassen zaten tenminste goed vol en het levert ook nog leuke plaatjes op.

9 gedachtes over “Sfeer proeven

  1. Leuk! Ik ben eergisteren met mijn moeder bij het zuiderzeemuseum in Enkhuizen geweest, het buitengedeelte. Ook daar mensen die touw aan het slaan waren, ouderwets kookten op van die petroleum kookstelletjes, huizen met bedstee, netten herstellen en maken, vis roken, een oude apotheek met gapers, oude smederijen, timmerwerkplaatsen, bootwerkplaatsen. Was heel mooi om te zien!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s