Een onberispelijke man

Ik lees veel te weinig, maar daar gaat verandering in komen. Ik ben gevraagd om bij een leesgroep te komen. Dat heb ik met beide handen aangegrepen. Het lijkt me heel leuk om na te praten over een boek. Ook te horen wat anderen uit een boek halen, wat ik er misschien niet in zag. Het lijkt me goed om wat boekkeuze betreft ook eens buiten mijn comfortzone te stappen. En het belangrijkste is, dat ik door zo’n stok achter de deur mezelf weer meer aanzet tot lezen. Het eerste boek heb ik  al uit.

Met veel plezier heb ik ‘Een onberispelijke man’ gelezen van de Engelse schrijfster Jane Gardam. De schrijfster heeft een heldere, prettige, pakkende schrijfstijl, niet té omschrijvend. Ze vertelt A synchroom, d.w.z. dat ze het verhaal langzaam opbouwt steeds vanuit een andere invalshoek. Je blijft geboeid. Mooi boek!

Hier een korte samenvatting van de site van Bolcom van het verhaal:

Nadat zijn vrouw Betty plotseling is overleden in de tuin van hun huis in Dorset komen bij Sir Edward Feathers (81), gepensioneerd Brits rechter in Hongkong bijgenaamd Old Filth, steeds meer herinneringen aan zijn leven naar boven. Zijn moeder stierf bij zijn geboorte in Singapore, zijn afstandelijke vader bemoeide zich niet met hem en hij werd verzorgd door een kindermeisje. Op zijn achtste naar Engeland gestuurd, kwam hij eerst in huis bij een pleeggezin waar hij het zwaar had en kwam daarna terecht op een goede kostschool. Hij gaat op bezoek bij oude familieleden, belandt in het ziekenhuis en neemt dan een verrassende beslissing. 

9 gedachtes over “Een onberispelijke man

  1. Ik heb een e-reader aangeschaft, wellicht ga ik daardoor ook meer lezen, zeker als we onderweg zijn. Lezen op i-pad lukte me nooit: te snel afgeleid door allerlei dingen die ik dan tussendoor meende te moeten doen (digitale post, bankgebeuren, blogs, spelletjes). Alhoewel een echt boek toch het leukst is om te lezen. Dat doe ik eigenlijk alleen ’s avonds in bed, maar dan val ik in wel slaap na 1 bladzijde ….

    Liked by 1 persoon

  2. Ik heb een paar jaar bij een leesgroep gezeten en het beviel mij uitstekend. Ik hoop binnenkort een nieuwe lesgroep te vinden, want daardoor ga je heel andere boeken lezen dan je zelf gewend bent. Het nabespreken vond ik een verrijking

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s