Tegenstelling: Goed – Fout

Deze spreuk, die ik goed fout vind, kwam ik tegen op een huis aan De Zarken in Monnickendam. Ik kan hem gebruiken bij de foto-uitdaging van deze week bij Melody. Omdat ik niet kan begrijpen hoe iemand er toe komt, om zo’n spreuk op zijn huis te plaatsen, ging ik op onderzoek uit. Uiteraard is zo’n oud huis in Monnickendam een huis met een geschiedenis. Ik kwam te weten dat gebouw ‘ De Nieuwe Doelen’ uit 1743 is en jarenlang als stadsherberg in gebruik is geweest. Dit logeeradres komt nog voor (niet al te positief) in het boek ‘In het voetspoor van van Lennep’ die wandelt door Nederland met zijn vriend Dirk van Hogendorp. Geert Mak heeft er een TV serie over gemaakt. Deze link laat op 17.00 minuten het fragment zien over de Nieuwe Doelen.

Uiteindelijk wordt het een particulier woonhuis. Eén van de vroegere eigenaren liet deze spot- spreuk aanbrengen, toen hij merkte, dat hij met scheve ogen werd aangekeken door zijn omgeving, die hem misgunden, dat hij in zo’n mooi pand kon wonen. En als je de spreuk met een ironische ondertoon kunt bezien, is hij toch weer goed.

10 gedachtes over “Tegenstelling: Goed – Fout

  1. Inderdaad een heel bijzondere bijdrage die prima in de tegenstelling past.

    Helaas is het voor heel veel mensen nog steeds actueel ook, dat is wel heel erg triest, ik zou zo graag die ‘kwestie’ doorbroken en opgeheven zien maar ja of die wens ooit vervuld zal worden, ik betwijfel het.

    Zou het mijn pand zijn, was die spreuk al gelijk in de 1e minuut van de gevel geschrapt 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Ik vind de slogan goed! Want hoe vaak lees je tegenwoordig geen oordelen van anderen over mensen die in hun ogen anders zijn. Als iedereen hetzelfde zou zijn, hoe zou de wereld er dan uit zien? De spreuk maakt precies los wat het is: anders zijn mag niet….je gaat denken….en concludeert: het mag wél! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s