Kleimeer en Geestmerambacht

Vanmiddag maakten vriend R en ik een wandeling rondom natuurgebied Kleimeer en Geestmerambacht ten noorden van Alkmaar.  Het Kleimeer is niet toegankelijk voor publiek. Je kunt er alleen omheen lopen.Het is er nog best uitgestrekt. Het Geestmerambacht is een meer waar je omheen kunt wandelen over gras- en dijkpaden en stukjes bos. Je vindt er orchideeënweides. (uiteraard in een ander seizoen) Het is er heerlijk rustig, maar in de toekomst wil men er een toeristische trekpleister van maken. Gevreesd wordt, dat het uit is met de rust en dat er bepaalde vrij zeldzame dier- en vogelsoorten zullen verdwijnen.We genoten van alle kleurenpracht die de herfst ons nog te bieden heeft.. Deze krekel (of sprinkhaan) kwam bij ons in het zonnetje zitten.Ondertussen zijn we weer helemaal bijgepraat over wat ons al zo beziggehouden heeft de afgelopen periode. We hadden een heerlijke middag. Goed begin van het weekend.

10 gedachtes over “Kleimeer en Geestmerambacht

  1. Die ‘touristische trekpleister’ ligt al een jaar of 10 stil wegens geldgebrek. Het zal gewoon een soort Twiske blijven voor de omwonenden. De uitbreiding aan zuid- en noordzijde had in 2014 klaar moeten zijn en aan de zuidkant tussen het meertje en de huizen van Alkmaar is nog immer niets gerealiseerd. Er ligt nu wel een mooi fietspad door de Kleimeer met aansluitend een fietstunnetje naar Warmenhuizen. Echt druk zal het er alleen zijn met zoiets als Indian Summer, maar dat wordt er al jaren gehouden. De Schoorlse Duinen en stranden zullen een grotere trekpleister blijven. Om die reden hoef je je geen zorgen te maken om dit gebied.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s