Eberhard

Om nooit te vergeten, deze man! Hij overleed op 5 oktober en was 62 jaar oud.

(Uit de Volkskrant van zaterdag 7 oktober 2017)

Indrukwekkend vond ik de avond van Zomergasten, waar Eberhard van der Laan de gast was. Hij was toen al ernstig ziek, maar wilde persé doorwerken.  Zoals hij alles kon beredeneren in heldere taal. Het begrip, dat hij toonde, maar ook de klare taal van zijn besluiten. Ik vond het zo’n voorbeeld voor iedereen. In de kranten en tijdschriften gaan de verhalen over hem verder. We zullen hem missen, maar ik hoop dat hij ons kan blijven inspireren met de manier waarop hij in het leven stond.

10 gedachtes over “Eberhard

  1. een beminnelijk, vurig en moedig mens, de geestige manier waarop hij Ajax supporters afpoeierde staat in mijn geheugen gegrift. Hij durfde overal over te praten, alleen zijn rookverslaving bleef overal buiten beschouwing.Hij had er de scholen mee langs kunnen gaan als voorbeeld hoe verschrikkelijk het is om zo jong vrouw en kinderen te moeten achterlaten, hij had in Zomergasten kunnen vertellen hoe ellendig het is om zo jong een glorieus leven op te moeten geven.

    Like

  2. Naast het innemende wat hij zeker had, had hij voor mij ook iets ongrijpbaars. Waarschijnlijk zit dat in de hoek van er niet voor willen uitkomen dat hij ook zijn eigen zwakheden heeft en dit niet bespreekbaar heeft willen en kunnen maken. Dat roken vind ik daar een goed voorbeeld van.

    Liked by 1 persoon

  3. Een ding moet je hem nageven, ondanks zijn tekortkomingen en zijn rookverslaving ging hij door tot het absolute einde voor zijn stad. Een diep respect voor die man vind ik op zijn plaats.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s