Productfotografie

Ik had er nog nooit van gehoord, maar met al die internetverkooppunten en reclames overal is het wel logisch, dat producten aan de man brengen een aparte tak van de fotografie is. Immers, hoe beter je iets op de foto zet, hoe makkelijker je iets verkoopt. Voor mijn fotocursus moet ik me dus deze maand bezighouden met productfotografie. Het is niet echt mijn ding, maar ik vind het wel interessant om er toch een keertje kennis mee te maken.

Er zijn fotografen, die hele studio’s hebben ingericht met accessoires om de voorwerpen op zijn voordeligst te kunnen presenteren. Ze gebruiken tentjes, speciale lampen met indirect licht, parapluutjes, reflectieschermen en zo nog het een en ander. Om mijn opdracht perfect uit te voeren, kan ik ook meteen van alles aan gaan schaffen natuurlijk, maar dat ga ik niet doen. Ik probeer met de middelen die ik heb de best mogelijke situatie na te bootsen. Ik gebruik dus wit papier en het zonlicht vanaf de vensterbank. Dat moet genoeg zijn.Ik kijk nu wel anders naar foto’s op bijvoorbeeld Marktplaats en ik vind het ook leuk om er wat mee te experimenteren. En wie weet komt het nog eens van pas. Hier mijn product, een nephummeltje, van voren,  van achteren en een detail.

9 gedachtes over “Productfotografie

  1. Komt ze uit Frankrijk? Ik heb daar ooit eens van dergelijke figuurtjes een hele kerststal bij elkaar gegrut. Inclusief os en ezel.
    Wat een spannend experiment met zo’n klein voorwerpje. Re. onder is net of ze op de rand van een zwembad staat.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s