Nieuw wandelpad

Met al ons gewandel dachten we dat het niet meer mogelijk zou zijn om ergens, vlak bij huis, te gaan lopen, waar we nog nooit geweest zijn. Toch is dat vandaag gelukt. Vlak bij Purmerend ligt het zogenaamde Beusebos. Een klein bos, aan alle kanten ingeklemd tussen snelwegen. Het is er in 1969 aangelegd. Nu wil de gemeente de bomen kappen om plaats te maken voor een hotel. Dit stuit op protesten van natuurvrienden. Je leest er steeds over, dus zijn we eens door het bos gewandeld, rondom een meertje.We vervolgden de wandeling langs het Noord Hollands kanaal tot voorbij de Neckermolen richting Jisp. Halverwege namen we een fietspad, dat ons bij het dorpje Neck bracht. Daar liggen veel woonboten, altijd leuk om langs te wandelen. Het Polderhuis of dijkhuis is nog een historisch gebouw uit 1826 gebouwd door het waterschap de Wijde Wormer. Het heeft een klok met klokkenstoel en luidklok als bijzonderheid. Zo werd het een gevarieerd rondje van ongeveer 12 kilometer.

4 gedachtes over “Nieuw wandelpad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s