The killing of a sacred deer.

We gingen af op de enorme goede recensies en belandden in een film over een ogenschijnlijk perfecte familie. De vader is hartchirurg, de moeder oogarts met hun twee voorbeeldige puberkinderen wonen in een prachtige grote villa in een Amerikaanse stad. Het verhaal begint met een hartoperatie en komt rustig kabbelend op gang. Wat meteen vanaf het begin opvalt zijn de monotone, onnatuurlijk aandoende gesprekken en er is een vriendschap tussen de vader en een jongen, die Martin heet. Heel geleidelijk komen er meer absurdistische situaties voor en het verwordt tot je reinste horror. Er vindt inderdaad een offer plaats, wat weer een link is met het mythologische verhaal over Iphigenia. Ik denk dat dit een film is, die je moet ondergaan, zonder dat je al weet wat er gaat gebeuren. Het bevreemdende, horrorachtige heeft dan meer kracht. Hoewel het niet echt het genre is, dat mijn voorkeur geniet, is het wel een erg goede film. Kijk hier als je de trailer wil zien.

3 gedachtes over “The killing of a sacred deer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s